363. Zon!

Eindelijk is het weer eens droog en schijnt er een voorzichtig zonnetje. Een verademing. Ik krijg acuut de schoonmaakkriebels. De dekbedden worden uitgeklopt en op de giek te luchten gelegd.
Ik breng een hele zak wasgoed naar de wasmachine in het toiletgebouw. Een paar uur later haal ik de hele bups schoon en droog op. Heerlijk!

Het waait weer als een gek. Windkracht 6 blaast door de haven. Sommige boten gaan toch naar buiten. Een grote 44-voeter die recht achter ons ligt heeft veel moeite om netjes zijn box uit te komen en naar de sluis te varen. We zien het vanachter ons koffiekopje en de krant met leedvermaak aan. Een uur later is hij weer terug. Buiten de pieren krijgt hij gelijk grote rollers en meer dan 25 knopen wind voor zijn kiezen en hij draait weer om. Terug de sluis en de haven in. Hij komt weer in dezelfde box te liggen. Tenminste dat is de bedoeling want het wil maar niet lukken. Hij neemt verschillende keren een aanloop maar hij kan de box dwars op de wind en aan hogerwal niet bereiken. Hij waait telkens opzij weg. Wederom gegniffel bij ons natuurlijk...

Na de boterham gaan Bob en ik de boulevard op. We lopen hem helemaal af. Dat is nog een flink stuk stiefelen. Er is een enkele boot buiten, maar het ziet er op zijn zachtst gezegd niet erg comfortabel uit.






Had ik al gezegd dat we hier, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in IJmuiden, helemaal geen kleine bootjes zien? We vallen wel erg op tussen alle grote jachten. We kunnen met ons tweeën wel samen in één box...

De WiFi ontvangst is hier niet al te best. Zo goed en zo kwaad als het gaat, sprokkelen we de weersverwachtingen bij elkaar. Het ziet er niet positief uit voor ons. Morgen is er even wat minder wind. We zouden naar Duinkerke kunnen varen, maar dan liggen we de komende dagen daar gevangen. En Duinkerke schijnt daarvoor niet de meest gezellige haven te zijn. Zuidelijker gaan redden we ook niet want de wind blijft de komende tien dagen 'krachtig' tegen staan. Hiervandaan oversteken naar Engeland is ook geen optie want dan hebben we de wind ook tegen. Langer wachten op mooier weer kunnen we ons niet veroorloven want we moeten te zijner tijd ook nog naar huis. Met pijn in het hart besluiten we morgen terug naar Vlissingen te gaan. Zo dichtbij Frankrijk en het dan toch niet halen... Een schrale troost is dat er hier meer Nederlanders liggen te wachten op mooier weer dat dus niet komt. Er maken morgen meer boten rechtsomkeert. Kunnen we onderweg nog even naar elkaar zwaaien...

We knopen er maar weer een weekje Zeeland aan vast en kijken of we buitenom vanaf Stellendam naar Scheveningen kunnen varen. En vandaar misschien naar Den Helder. Er zijn nog genoeg andere bestemmingen te vinden!

- Posted using BlogPress from my iPad

1 opmerking:

  1. Als je op de ais een zeilboot met de naam Tijd (victoire1122) toch eigenwijs naar het zuiden ziet gaan dan zwaai maar even. Wij varen morgen van blankenberge richting duinkerken (of duiken eerder een haven in als het echt te gortig wordt.

    BeantwoordenVerwijderen