332. Gerd-Jan Poortman

Heeft u vorig jaar ook negen maanden lang genoten van 'onze boot' met 'onze jongens' in de Volvo Ocean Race? Eindelijk weer eens de deelname van een Nederlandse boot (Team Brunel) met een Nederlandse kapitein (Bouwe Bekkink) en een Nederlandse voordekker (Gerd-Jan Poortman). Onlangs hebben we bij de Toerzeilers een lezing van laatstgenoemde bijgewoond.

Aardige knul met een goed verhaal. Geen bodybuilder zoals je van een voordekker zou verwachten...
Hij gaf een presentatie van de race, gelardeerd met foto's en indrukwekkende filmbeelden. Ik vond het heel interessant om wat achtergrondverhalen te horen.

Gerd-Jan en Bouwe willen heel graag dat in de volgende editie van de race wederom een Nederlandse boot mee zal doen. Daartoe zijn zij met Sailing Holland (mooie zeilbeelden op deze site trouwens) een nieuwe campagne begonnen om het benodigde kapitaal voor de wedstrijd van 2017-2018 bij elkaar te krijgen. Weet u/kent u potentiele sponsoren... ik weet een grootzeil waarop nog heel wat logo's van bedrijven passen!


331. Foto's en filmpjes

Ik zie dat ik de laatste tijd bedroevend weinig stukjes heb geschreven... Druk, druk, druk.

Bijvoorbeeld met foto's en filmpjes overzetten. Apple heeft enige tijd geleden in al haar wijsheid besloten het foto- en het filmprogramma te vervangen. Dat is geen vooruitgang wat mij betreft; de  programma's vind ik een stuk minder gebruiksvriendelijk geworden. We hebben de overstap lang uitgesteld, maar uiteindelijk is het er toch van gekomen. Ook omdat Apple de oude programma's niet meer ondersteunt en update. Wat een ergernis... Regelmatig waren de jaren en de albums waarin de foto's gegroepeerd stonden weg en stonden tienduizenden foto's door elkaar. Bob heeft met engelengeduld de boel weer min of meer gerangschikt gekregen.
Hetzelfde geldt voor het filmprogramma. Opeens hebben we wel vier plekken waar de ruwe en/of afgemaakte filmpjes staan. Ik kan ze nog steeds niet vinden en ik begrijp de logica van het programma ook niet. Wat een drama.

Daarbij komt dat we voor de Toerzeilers een presentatie moesten maken voor de vakantietochten. Dan heb je leuke foto's nodig en je begrijpt het al: die konden we niet vinden.
Bovendien komen BOOT Holland en de HISWA met rasse schreden naderbij. We vonden dat we onze presentatie die in de stand van de Toerzeilers draait, weer eens moesten verversen. En dat betekent weer geknoei en ergernis met filmpjes en met foto's. Al met al heeft dat heel veel tijd gekost.

Enfin, de presentatie is nu klaar en u moet hem op een van de twee tentoonstellingen maar eens rustig bekijken!